Customer Quality Cars

Klanten van ons bieden top occasions aan.

Vaak krijgen wij de vraag of wij een auto in consignatie willen verkopen. Uiteraard doen we dat in sommige gevallen, maar dan geldt wel de regel dat de auto aan onze norm moet voldoen, “bij ons uit de stal”.

Wij nemen immers in dit geval ook de garantie over.

Dit betekent dat deze auto eerst door ons wordt bekeken en waar nodig gerepareerd om in aanmerking te komen om via ons bedrijf met garantie te worden verkocht. Voor een klant is het vreemd een auto eerst geheel op orde te maken en dan te verkopen, het liefst wil de oude eigenaar er direct vanaf.

Helaas doen wij geen concessies op de door ons aangeboden voertuigen en komen wij vaak niet tot een overeenkomst voor deze manier van verkoop. Toch zijn er vele auto’s die echt heel goed zijn, zeker omdat deze altijd goed zijn onderhouden. Het betreft ALTIJD een auto die langere tijd bij ons in onderhoud is geweest. Soms heeft de auto net wat kleine krasjes en een paar andere onvolkomenheden, waardoor deze “net niet perfect” is. Voor ons is het geen optie om de auto dan in consignatie te verkopen, maar vaak is het voertuig wel interessant voor aankoop door een klant die niet persé een volledig perfecte auto wenst.

Als proef bieden wij daarom een nieuwe dienst aan.

Customer Quality Cars

Customer Quality Cars betekent dat we deze auto’s op dezelfde manier nazien als de voertuigen die wij aanbieden met garantie, alleen vermelden we nu welke aandacht de auto nodig heeft maar voeren we GEEN reparatie vooraf aan de verkoop uit.

Deze service biedt:

• Zekerheid door nazien door middel van een specialist op Jaguar en Daimlergebied;

• Transparante overeenkomst tussen verkoper en koper;

• Begeleiding door ons bedrijf.

Dit geeft de nieuwe eigenaar de mogelijkheid om zelf te bepalen OF en WANNEER er aandacht aan de geconstateerde zaken besteed gaat worden. In de praktijk houdt dit het volgende in:

• Aanbieden van een voertuig door een verkopende partij:

• De auto wordt door ons geheel nagezien, het zogenaamde “schouwen” en de punten van aandacht worden in het schouwingsrapport vastgelegd:

• Daarna worden de klanten die “zoekende” zijn uit ons bestand aangeschreven en genieten zij de eerste keuze:

• Daarna wordt de auto door ons geadverteerd met de gewenste verkoopprijs van de eigenaar.

Geïnteresseerden kunnen het schouwingsrapport opvragen via de mail.

Als er een taxatierapport van de auto beschikbaar is, kan deze ook via de mail worden opgevraagd. Wij zorgen dat de potentiële koper in contact wordt gebracht met de eigenaar van de auto.

Komt het tot een overeenstemming dan volgt desgewenst een samenkomst in ons bedrijf met uitleg over de zaken die aandacht verdienen zoals beschreven in het schouwingsrapport.

Komt het tot een verkoop dan heeft de nieuwe eigenaar de mogelijkheid om zelf te bepalen of en bij wie, en wanneer de gevonden herstelwerkzaamheden verzorgt worden.

Er zijn verder geen verplichtingen, wel de zekerheid dat er naar de auto gekeken is en dat zaken van aandacht gerapporteerd worden.

Verder geeft dat een groot verschil in de prijs door het niet vooraf verzorgen van de reparaties, en geen inbreng van het garagebedrijf omdat de auto van eigenaar naar eigenaar gaat.

Bent u geïnteresseerd in deze dienst en vorm van aan- of verkoop? Neem dan contact met ons op voor een verdere uitleg of dienst.